Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vorteig
- 1 Würfel Hefe (40 g), zerbröselt
- 100 g Milch
- 30 g Zucker
- 375 g Mehl
Kompott und Fertigstellung
- 300 g Heidelbeeren, TK
- 30 g Orangensaft
- 50 g Zucker
- 1 TL Speisestärke
- Wasser zum Anrühren
- 275 g Milch
- 2 Eier (Kl. M)
- ½ TL Salz
- 4 EL Öl
- 2 EL Puderzucker
- 200 g Schmand
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3309 kJ / 790 kcal
- Protein
- 19 g
- Sacharidy
- 105 g
- Tuk
- 29 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25min
Grießbrei mit Kirschkompott
20 min
Püfferchen mit Beeren und Crème fraîche
45min
Honigbären-Muffins
1h 50 min
Tschechische Pfannkuchen
1h
Spreewälder Mohnpielen (Brandenburg)
20 min
Johannisbeerwaffeln mit Vanillecreme
45min
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Schmandwaffeln mit roter Grütze
30min
Quarkbällchen (Nautzen)
45min
Poffertjes
1h 30min
Bergische Waffeln
20 min