Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 30 g frische Hefe
- 250 g Milch
- 80 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag
- 180 g Mehl
- 60 g Hartweizengrieß
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1300 g Äpfel, säuerlich (z.B. Boskop)
- 5 EL Zitronensaft
- 150 g Holunderbeergelee
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 693 kJ / 166 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 7 g
Alternativní recepty
Zwetschgenkuchen
2h
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4ωρ. 15 λεπτ.
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 godz.
Birnen-Nuss-Kuchen
1h 45min
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Bratapfelkuchen
7 godz.
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min