Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 30 g frische Hefe
- 250 g Milch
- 80 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag
- 180 g Mehl
- 60 g Hartweizengrieß
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1300 g Äpfel, säuerlich (z.B. Boskop)
- 5 EL Zitronensaft
- 150 g Holunderbeergelee
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 693 kJ / 166 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 7 g
Alternativní recepty
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2h 25min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3hod.
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Pflaumenstreifen mit Streuseln
2 Std. 10 Min
Zwetschgenkuchen mit Feigen
3hod.
Streusel
5min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 Std. 5 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Käsekuchen mit Mohn
7hod.
Zwetschgenkuchen
2h