
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies halved, deseeded if desired, to taste
- 2 - 3 sprigs fresh parsley leaves only, to taste, plus extra for garnishing
- 150 g onions quartered
- 40 g extra virgin olive oil
- 240 g tinned cherry tomatoes drained (1 x 400 g tin)
- 100 g passata
- 50 g white wine
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g large raw prawns, peeled deveined
- 150 g feta cheese crumbled
- 1 lemon cut in wedges
- crusty bread for serving
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 310 kcal / 1295 kJ
- Protein
- 25 g
- Tuk
- 18.5 g
- Sacharidy
- 7.8 g
Alternativní recepty
Seafood Korma
40min
Seafood Stew with Rice
30min
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20min
Chicken with Herb Salsa and White Bean & Rocket Pesto Salad
55min
Prawn saganaki with feta
35min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1hod. 40min
Prawn Saganaki with Feta
35min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1hod.
Prawn and Chorizo Paella
45min
Prawn Curry
30min