Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, halved, deseeded if desired, to taste
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste, plus extra for garnishing
- 150 g onions, quartered
- 40 g extra virgin olive oil
- 240 g tinned cherry tomatoes, drained (1 x 400 g tin)
- 100 g passata
- 50 g white wine
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g large raw prawns, peeled, deveined
- 150 g feta cheese, crumbled
- 1 lemon, cut in wedges
- crusty bread, for serving
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1295 kJ / 310 kcal
- Protein
- 25 g
- Sacharidy
- 7.8 g
- Tuk
- 18.5 g
Alternativní recepty
Spaghetti alla Puttanesca
35min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Crab & Prawn Linguine
25 Min
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1 Std. 15 Min
Prawn Saganaki with Feta
35min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1h 40min
Seafood Risotto with Chorizo
1 godz. 5 min
Prawn saganaki with feta
35min
Prawn and Chorizo Paella
45min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min