Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych
- 50 g migdałów, w płatkach
- 50 g rodzynek (volitelně)
- 75 g herbatników
- 500 g resztek ciasta, np. babki, piernika (patrz wskazówka), pokrojonych na kawałki
- 70 g mleka
- 30 - 50 g cukru
- 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
- 180 g powideł śliwkowych
-
40
g rumu
nebo 40 g likieru wiśniowego - 30 g wiórków kokosowych
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 540.6 kJ / 129.1 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Sacharidy
- 18.6 g
- Tuk
- 5.2 g
- Vláknina
- 1.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Piszinger kakaowy
12 Std. 30 Min
Popękane ciasteczka
4 Std. 35 Min
Baletki
1 Std. 10 Min
Trufle rumowe
2 godz. 30 min
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1 Std.
Kokosanki
1 Std.
Trufle kasztanki
2 Std.
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1 Std. 10 Min
Ciastka panellets
25h 45 min
Florentynki
2 Std.
Ciasteczka-jajeczka
3h
Kulki z suszonymi śliwkami
30 min