Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 550 g mąki pszennej
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g mleka
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 łyżeczki cukru wanilinowego - ½ łyżeczki soli
- 2 jajka
- 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- olej, ilość do smażenia
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 621 kJ / 148 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 6 g
- Vláknina
- 1.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 godz. 20 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 Std. 25 Min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Oponki (bez cukru)
45min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45min
Ciasto ananasowe
55 Min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 Std. 30 Min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1h 15min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 Std.
Ślimaczki makowe
2h 30min
Naleśniki jabłkowe
30min