Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 260 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 4 jajka
- 1 szczypta soli
- 200 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 120 g oleju słonecznikowego
- 120 g likieru jajecznego, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder, ilość do oprószenia babki
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1250.1 kJ / 298.6 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Sacharidy
- 38.5 g
- Tuk
- 13.2 g
- Vláknina
- 0.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Muffinki z likierem jajecznym
45 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1h 40min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13u. 25min
Likier jajeczny
15min
Babka makowa
1 Std. 20 Min
Babka orzechowa
1h
Babka "Trójniak"
1 godz. 35 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 Std. 10 Min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 Std. 5 Min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1h 40min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Babka marmurkowa
2 Std. 10 Min