Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 50 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g wody
- 600 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 300 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
- 500 g białej kiełbasy, surowej, obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1856 kJ / 443.3 kcal
- Protein
- 18.5 g
- Sacharidy
- 39.2 g
- Tuk
- 24.7 g
Alternativní recepty
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Pizzowe muffiny
1h 50 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Ciasteczka z gorgonzolą
40min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Focaccia serowa z pomidorami
45min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20 min
Podpłomyk cztery sery
55min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40min