Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa de levedura
- 90 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 150 g farinha tipo 65
Fogaça
- 120 g açúcar
- 1 ½ c. chá de sal
- 90 g manteiga à temperatura ambiente
- 3 ovos
- ½ limão, só a raspa
- 25 g vinho do Porto
- ½ c. chá de canela em pó
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 100 g
- Kalorie
- 0 kJ / 842 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 134 g
- Tuk
- 25 g
Alternativní recepty
Doce branco e doce amarelo da romaria
1h
Folar de Trás-os-Montes
2h 30min
Folar transmontano
3 Std. 50 Min
Folar de Valpaços
4h 20min
Bola de bacalhau de Lamego
1h 20min
Rabanadas a vapor
1h
Cavacas de Resende
1h
Regueifa da Páscoa
3u. 15min
Aletria de cortar à faca
35min
Creme de pasteleiro
15min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Bola de carne
1h 20min