Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa de levedura
- 90 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 150 g farinha tipo 65
Fogaça
- 120 g açúcar
- 1 ½ c. chá de sal
- 90 g manteiga à temperatura ambiente
- 3 ovos
- ½ limão, só a raspa
- 25 g vinho do Porto
- ½ c. chá de canela em pó
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 100 g
- Kalorie
- 0 kJ / 842 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 134 g
- Tuk
- 25 g
Alternativní recepty
Rabanadas a vapor
1h
Broa de milho
2 godz. 20 min
Francesinha, cachorro e pica-pau
50 Min
Bolo podre de Castro Daire
2h 35min
Regueifa da Páscoa
3h 15min
Doce branco e doce amarelo da romaria
1h
Jesuítas
20 Min
Formigos
35 Min
Bola de bacalhau de Lamego
1 Std. 20 Min
Aletria de cortar à faca
35 Min
Francesinha
1h
Bola de carne
1 Std. 20 Min