
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g mleka
- 25 g świeżych drożdży pokruszonych
- 2 ½ łyżeczki cukru
- 560 g mąki pszennej
- 25 g ziaren słonecznika
- 3 ½ - 5 łyżeczek soli
- 20 - 30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- woda do gotowania obwarzanków (ok. 1,5 l)
- 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką wody, do posmarowania obwarzanków
-
ziarna sezamu, białego do posypania obwarzanków
nebo mak do posypania obwarzanków
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 248.4 kcal / 1040.1 kJ
- Protein
- 7.6 g
- Tuk
- 7.4 g
- Sacharidy
- 39.6 g
- Vláknina
- 2.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chałka
2hod. 20min
Grissini - paluchy chlebowe
3hod.
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min
Bajgle z makiem
1hod. 25min
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1hod. 10min
Baletki
1hod. 10min
Włoskie grissini
2hod.
Precle
1hod.
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1hod. 40min
Rogaliki na piątkę
2hod. 20min
Proziaki z masłem czosnkowym
25min
Francuska bagietka
3hod. 50min