Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Shortcrust Pastry
- 60 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 65 g water, ice cold
- ½ tsp fine sea salt
Béchamel Sauce
- 20 g unsalted butter, diced
- 30 g plain flour
- 250 g milk
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 2 large eggs
Filling
- 1000 g water
- 500 g leeks, cut in rounds (1 cm)
- 150 g smoked salmon, cut in strips (1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 1636 kJ / 392 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 13 g
- Sodík
- 947 mg
Alternativní recepty
Tuna and Spring Onion Quiche
2h
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h
Smoked Haddock and Spinach Tart
2h 30min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 godz. 10 min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min