Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Shortcrust Pastry
- 60 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 65 g water, ice cold
- ½ tsp fine sea salt
Béchamel Sauce
- 20 g unsalted butter, diced
- 30 g plain flour
- 250 g milk
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 2 large eggs
Filling
- 1000 g water
- 500 g leeks, cut in rounds (1 cm)
- 150 g smoked salmon, cut in strips (1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 1636 kJ / 392 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 13 g
- Sodík
- 947 mg
Alternativní recepty
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 Min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2h 30min
Tuna and Spring Onion Quiche
2 Std.
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 Min
Tomato Pie
3 Std.
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1h
Creamed Cod
45min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1 Std. 30 Min