
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g Zwiebeln halbiert
- 1 Knoblauchzehe halbiert
- 3 Stängel Petersilie Blättchen abgezupft
- 30 g Olivenöl
- 500 g Faschiertes (vom Rind)
- 50 g Semmelbrösel etwas mehr zum Wälzen
- 1 Ei (Größe M)
- ½ TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise Piment, gemahlen
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 20 g Butter
- 20 g Weizenmehl, glatt
- 250 g Wasser
- 200 g Schlagobers
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 20 g Worcestersauce
- 2 TL Dijonsenf
- 2 - 3 EL Butterschmalz
- Preiselbeerkompott zum Servieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 765 kcal / 3199 kJ
- Protein
- 27 g
- Tuk
- 65 g
- Sacharidy
- 18 g
- Vláknina
- 1.3 g
- Nasycený tuk
- 30 g
- Sodík
- 587 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Fleischbällchen auf schwedische Art (Köttbullar) mit Erdäpfelpüree
1hod. 15min
Gfüt’s Zeisl mit Grumbirnsolod (gefüllter Schweinslungenbraten mit Erdäpfelsalat)
1hod. 35min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1hod.
Pulled Pork Burger BBQ-Style
1hod. 40min
Überbackene Makkaroni Bolognese
1hod. 20min
Backofen-Nuggets
40min
Fiakergulasch
2hod. 15min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1hod. 10min
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55min
Fleischbällchen in Tomatensauce
35min
Huhn süß-sauer mit Basmatireis
50min
Gefülltes Brathenderl
1hod. 45min