Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 - 2 尾 鲳鱼 (共500-600克), 去腮去鳞并清除内脏,在鱼身双面划刀(参考贴士)
- ½ 茶匙 盐
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 80 克 番茄 ,切块
- 50 克 新鲜姜 ,切丝
- 1 条 新鲜红辣椒 ,切片(1公分)
- 100 克 嫩豆腐 (绢豆腐),切块 (1公分)
- 3 个 蒜瓣
- 20 克 油
- 1300 克 水
- 100 克 咸菜 ,切条(0.5公分)
- 2 粒 咸水梅
- 1 汤匙 鱼露
- 3 朵 干香菇 ,浸软,切成薄片(0.5公分)
- ½ 茶匙 糖
- 2 汤匙 绍兴花雕酒
- 120 克 米粉 ,浸泡10分钟
- 1 小支 青葱 ,切葱花,装饰用
- 1 小支 新鲜芫荽 ,只取叶片,切碎, 装饰用
- Nutriční hodnoty
- na 1 人份
- Kalorie
- 1243 kJ / 297 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 3 g