Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1200 g wody
- 250 g ryżu do sushi
- 20 g octu ryżowego, plus 2 łyżki do zaprawy
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki soli
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka pasty wasabi
- 2 łyżki majonezu (kewpie, patrz wskazówka)
- 2 łyżeczki sosu sriracha
- 200 g tuńczyka, świeżego (sashimi, patrz wskazówka), pokrojonego w 1 cm kostkę
- 2 zielone cebulki ze szczypiorkiem, pokrojone na 2 mm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 4 płaty wodorostów nori
- 2 łyżki ziaren sezamu, prażonych
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 114 kJ / 27.1 kcal
- Protein
- 1.9 g
- Sacharidy
- 2.5 g
- Tuk
- 1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ryż do sushi
1h
Sushi z krewetkami w tempurze
2h 40min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1h 20min
Sushi z pieczarkami portobello
1h 30min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1u. 50min
Majonez japoński (kewpie)
15min
Sushi temaki
1h 30min
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1h 20min
Sushi z wędzonym łososiem
1h 20min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8h 30min
Krewetki i warzywa w tempurze
1h
Sushi nigiri
1h