Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pâte
- 1 c. à soupe d'eau de rose, selon les goûts
- 120 g de miel
- 80 g de sucre
- 2 c. à soupe d'huile de colza
- 40 g de lait
- 250 g de farine bise et un peu plus pour abaisser la pâte
- ½ c. à café de poudre à lever
- 1 c. à café de cannelle moulue
- ½ c. à café de clous de girofle, moulus
- 1 pointe de couteau de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pointe de couteau de cardamome en poudre
- 1 jaune d'œuf
Garniture
- 200 g d'amandes entières, émondées
- 40 g de sucre
- 1 c. à soupe d'eau de rose
- 1 blanc d'œuf
- 40 g de miel
Finition
- 1 - 2 c. à soupe d'eau, pour badigeonner
- 3 c. à soupe de lait, pour badigeonner
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 14 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Petits pains du 1er août
1h 10min
Bricelets
2h 30min
Läckerli de Bâle
1h 10min
Bâtonnets aux noisettes
1h 50min
Pain tessinois
1h 50min
Gâteau du Vully
2h 30min
Gâteau des rois
1h 55 min
Escargots noix-cannelle
2 Std. 10 Min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Milanais
3h
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1h 45 min