Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 główka czosnku, w łupinie
- 1 łyżka soli, plus dodatkowa ilość do posypania czosnku
- pieprz czarny, mielony, do posypania czosnku
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do polania czosnku
- 500 g wody
- 800 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
-
1
gałązkę rozmarynu, świeżego
nebo 1 czubatą łyżeczkę rozmarynu, suszonego - 80 - 90 g masła, pokrojonego na kawałki
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1508.6 kJ / 360.6 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 39.2 g
- Tuk
- 21.5 g
- Nasycený tuk
- 11 g
- Vláknina
- 4.7 g
- Sodík
- 602.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1h 50min
Ossobuco po mediolańsku
1 godz. 10 min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45min
Kremowy sos grzybowy na winie
30min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40min
Purée ziemniaczane
50min