Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 320 g makaronu, suchego, z pszenicy durum lub pełnoziarnistego, spaghetti lub fusilli
- 50 g wody, plus dodatkowa ilość osolonej wody do ugotowania makaronu
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
-
1
łyżka natki pietruszki, suszonej
nebo ½ łyżeczki oregano, suszonego - 250 g sera mascarpone
- 200 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3630 kJ / 867 kcal
- Protein
- 34 g
- Sacharidy
- 67 g
- Tuk
- 52 g
- Nasycený tuk
- 34.3 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 1367.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Spaghetti carbonara
40 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Risotto z wędzonym serem
30 min
Sos serowy Mornay
10min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min