Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kynuté těsto
- 500 gramů polohrubé mouky
- 240 gramů mléka
- 50 gramů másla, pokojové teploty, na kousky
- 65 gramů krystalového cukru
- ¾ kostky čerstvého droždí (30 gramů)
- ¾ čajové lžičky soli
Ovocný rozvar a dokončení
- 300 gramů červeného ovoce, čerstvého (např. jahody, maliny, rybíz)
-
120
gramů bílého vína
nebo 120 gramů jablečného džusu - 10 gramů rumu (volitelně)
- 15 gramů kukuřičného škrobu
- 25 gramů cukru
- máslo, na vymazání
- hrubá mouka, na vysypání
- polohrubá mouka, na pomoučnění
- mléko, na potření
- moučkový cukr, na pocukrování
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 779 kJ / 186 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 31 g
- Tuk
- 4 g
- Vláknina
- 2.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lokše s mákem
24h 30 min
Vejce obarvená na červeno-hnědo
55min
Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě
26h
Makadamové pesto s bazalkou a limetkou
Žádné hodnocení
Vánoční (adventní) věnec 2016
1 godz.
Drobenkový koláč s meruňkovým džemem (bez laktózy)
1 godz.
Smažené tvarohové nočky s marinovanými švestkami
40 min
Velikonoční ovečka s mákem a povidly
2 Std. 15 Min
Kynutá bábovka plněná jogurtem
2 Std.
Makovo-meruňkový věnec
1 godz. 30 min
Velký novoroční preclík
1 godz. 30 min
Moravské koláče
3 godz.