Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1200 gramů brambor, oloupaných a nakrájených na tak velké kousky, aby se vešly do otvoru ve víku kráječe
- 100 gramů sýra gruyère, na kousky (3 cm)
- 1 stroužek česneku
- 400 - 500 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1 špetka mletého muškátového oříšku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1327.4 kJ / 317 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Sacharidy
- 25.8 g
- Tuk
- 19.9 g
- Nasycený tuk
- 11 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 289.9 mg
Alternativní recepty
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
1 Std.
Zeleninovo-sýrové fondue
30 min
Gratinované brambory
1 godz. 10 min
Brynzové halušky
55 min
Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou
40min
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
30 min
Grilované kuře naplocho v pikantní marinádě s bramborami a koriandrovým dipem
4h 30min
Buddha bowl s kuřecím masem
1 Std.
Omáčka Mornay
15min
Zapečené krémové těstoviny s uzenou panenkou
1 Std.
Guláš z vepřové panenky
40min
Bramborové spirálky s česnekovým dipem
45 min