Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
30
g di porro a pezzi
nebo 30 g di scalogno a pezzi - 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di salame di patate (salampatata), sgranato
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 60 g di vino rosso corposo, tipo Barbera
- 800 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
- 100 g di formaggio tipo Toma piemontese a tocchetti
- pepe nero macinato, a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2265.9 kJ / 541.2 kcal
- Protein
- 15.9 g
- Sacharidy
- 65.2 g
- Tuk
- 22.6 g
- Nasycený tuk
- 7.4 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Sodík
- 687.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risotto alla birra
35 Min
Risotto ai quattro formaggi
40min
Gnocchi di patate crude e pane
40min
Risotto alla valdostana
35 Min
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40min
Minestra di castagne
1h 40min
Polenta concia alla valdostana
1h 40min
Corona di riso e castagne alla fonduta
50min
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Risotto gamberi, salsiccia e mele
40min
Risotto al Barolo
30min
Polenta al formaggio
1h