Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
- 50 g manteiga
- 25 g banha
- 25 g azeite
- 50 g vinho branco
- 50 g água
- 1 ovo
- 450 g farinha tipo 65
Recheio
- 3 dentes de alho
- 25 g azeite
- 400 g grelos descongelados e escorridos
- 100 g leite
- 350 g alheira de caça s/ pele (2 unid. aprox.)
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1767.2 kJ / 422.4 kcal
- Protein
- 13.1 g
- Sacharidy
- 36.2 g
- Tuk
- 24.5 g
- Nasycený tuk
- 8.8 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Sodík
- 297.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Esparregado de grelos e nabiças
40min
Empada folhada de carne
1 Std. 45 Min
Tartes de alho-francês e cenoura
1 godz. 15 min
Empada de galinha
2 Std.
Bola rápida de carne
55 Min
Soufflé de peixe
1 Std. 10 Min
Soufflé de peixe
1 Std.
Torta de bacalhau
1 Std.
Koulibiac - Lombo de salmão em massa folhada
1 Std. 25 Min
Pastéis de Chaves
1 Std. 10 Min
Empadas de frango e cogumelos
1 Std. 30 Min
Bola de alheira com espinafres
1 Std. 10 Min