Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Germteig
- 100 g Milch
- 40 g Zucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 15 g frische Germ
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 40 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
- 1 Msp. natürliches Vanilleextrakt
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Nussfülle
- 200 g Walnüsse
- 100 g Haselnüsse
- 120 g Milch
- 100 g Marillenmarmelade
- 50 g Zucker
- 50 g Honig
- 20 g Rum
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 1 Msp. natürliches Vanilleextrakt
- 50 g Butter
- Staubzucker zum Bestreuen (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 20 Stücke
- Kalorie
- 20635 kJ / 4930 kcal
- Protein
- 96.8 g
- Sacharidy
- 465.2 g
- Tuk
- 293.8 g
- Nasycený tuk
- 76.2 g
- Vláknina
- 36.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Nuss-Striezel
2 Std. 10 Min
Osterpinze
2 godz. 30 min
Omas Kärntner Reindling
2h 25min
Rumschnitten
50min
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35min
Apfelschlangerl
2 godz.
Wiener Rehrücken
3h 40min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Sonntags-Striezel
2h 15 min