Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 30 g frische Germ
- 155 g Butter, in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
- 140 g Zucker
- 550 g Milch
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
- 1 Prise Salz
- 350 g Mohn
-
1 - 1 ½
TL Lebkuchengewürz
nebo Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 20 g Rum
- 400 - 600 g Butterschmalz, in Stücken
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1690 kJ / 404 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 25 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3h 40min
NomNom-Roulade
2 godz. 15 min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4 Std. 45 Min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 Std.
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min
Semmelknödel
50 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min
Gebackene Speckknödel
50 min
Moosbeer-Kokos-Nocken
35 min