Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 30 g frische Germ
- 155 g Butter, in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
- 140 g Zucker
- 550 g Milch
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
- 1 Prise Salz
- 350 g Mohn
-
1 - 1 ½
TL Lebkuchengewürz
nebo Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 20 g Rum
- 400 - 600 g Butterschmalz, in Stücken
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1690 kJ / 404 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 25 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Wiener Rehrücken
3h 40min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1 godz.
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min
Topfentorte mit Streusel
1 Std. 55 Min
Preiselbeerkonfitüre
20min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1h 20min
Fruchtige Marillentarte
4 Std.
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3h 20 min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2h 55 min
Marillenmarmelade
35min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min