Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 250 g jogurtu naturalnego
- 60 g majonezu
- 25 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 2 szczypty soli
- 500 g wody
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 740 kJ / 177 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 25 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min
Kalafior z purée z groszku
40 Min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 Std.
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 Min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 Min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 Std.
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 Min
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40 Min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35min