Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Spätzleteig
- 550 g Mehl
- 1 TL Salz
- 5 Eier
- 200 g Wasser
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
- 900 g Wasser und mehr zum Garen und Abschrecken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 20 g Öl
- 100 g Porree, in dünnen Ringen (5 mm)
- 120 g durchwachsener Speck, geräuchert, gewürfelt
- 250 g Tellerlinsen, getrocknet
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 g Tomatenmark
- 1 TL Zucker
- 8 Wiener Würstchen
- 40 g Butter
- 30 g Essig
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5208 kJ / 1244 kcal
- Protein
- 56 g
- Sacharidy
- 131 g
- Tuk
- 54 g
- Vláknina
- 17 g
Alternativní recepty
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Schwäbische Flachswickel
45 Min
Schwäbische Pfitzauf
40 Min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 Min
Spätzle
30 Min
Brotknöpfle mit Salat
1 Std.
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 Std.
Gaisburger Marsch
1 Std. 10 Min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 Min
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1 Std.
Linseneintopf mit Spätzle
1 Std.