Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 250 g gorzkiej czekolady, min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki
- 250 g migdałów, blanszowanych
- 250 g cukru trzcinowego
- 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 6 jajek
- 1 łyżka proszku do pieczenia, bezglutenowego (patrz wskazówka)
- 1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
- 50 g likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie)
Polewa
- 100 g gorzkiej czekolady, min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki
- 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2465.9 kJ / 589 kcal
- Protein
- 9.9 g
- Sacharidy
- 39.6 g
- Tuk
- 44.8 g
- Nasycený tuk
- 20.9 g
- Vláknina
- 5.4 g
- Sodík
- 136.6 mg
Alternativní recepty
Sernik baskijski
3h 15 min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2u. 30min
Sernik gianduia
11 Std.
Prosty makowiec
13h 15min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10 min
Ciasto czekoladowe
50 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min
Orzechowe semifreddo
8h 35min
Migdałowe brownie z buraka
1 Std. 55 Min
Brownie z tahini
45 min