Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 600 g mleka
- skórka otarta z 1 pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
- 1 - 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
- 20 g miodu, płynnego, np. akacjowego lub z kwiatu pomarańczy
- 2 gwiazdki anyżu
- 70 g likieru migdałowego, np. amaretto
- 45 g likieru pomarańczowego
- Nutriční hodnoty
- na 1 filiżankę
- Kalorie
- 611.7 kJ / 146 kcal
- Protein
- 3.3 g
- Sacharidy
- 13.5 g
- Tuk
- 6.8 g
- Nasycený tuk
- 3.9 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Sodík
- 35.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Czekolada po meksykańsku
30 min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20 min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15 Min
Czekoladowe affogato
10min
Gorąca czekolada z kawą
15 Min
Gorąca czekolada z anyżem
20 min
Gorąca czekolada chai
25 min
Semifreddo kawowe
6 Std. 30 Min
Latte piernikowe
50 min
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15 Min
Gorąca czekolada bez laktozy
15 Min
Kawa po irlandzku (Irish Coffee)
20 min