Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polpettone
- 20 g di pane raffermo a pezzi (3 cm)
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di verdure miste (aglio, cipolla, carota, sedano e prezzemolo) a pezzi (3 cm)
- 400 g di carne di manzo macinata
- 2 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di speck a fette sottili
Salsa e contorno
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di patate, pelate e a fette (½ cm) o a cubetti (3-4 cm)
-
300
g di funghi freschi, puliti e affettati
nebo 300 g di funghi surgelati (decongelati in precedenza) - 1 cucchiaino di sale
-
30
g di scalogno a metà
nebo 30 g di cipolle a pezzi - 100 g di vino bianco secco
- 300 g di acqua
-
1
dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
nebo 1 cucchiaino di dado per brodo di carne - 1 pizzico di pepe nero macinato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 16.7 g
- Tuk
- 14.6 g
- Vláknina
- 2.7 g
Alternativní recepty
Spigole all'acqua pazza
30 min
Involtini di pancetta, pollo e scamorza
40 Min
Cordon bleu
30 min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 godz.
Involtini di carne al Varoma
40 Min
Involtini di vitello al vapore con insalata verde veloce
40 Min
Polpette al sugo
45min
Involtini di vitello
35 Min
Rotolo di pollo e pancetta alla fontina
1h 35min
Polpettone classico
1 godz. 15 min
Polpettone al Varoma con contorno
1h 45min
Involtini al pomodoro
55 min