Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pão ralado
- 50 g sobras de pão partido em pedaços
Bacalhau
- 100 g pão da véspera em pedaços
- 100 g leite
- 50 g azeite
- 200 g cebola
- 2 dentes de alho
- 300 g cenoura cortada em pedaços
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado, bem espremido
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
Molho béchamel
- 300 g leite
- 60 g farinha
- 30 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 200 g natas
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Protein
- 19 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Fricassé de pescada
1h 10min
Soufflé de peixe
1h 10min
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
1 godz.
Empadão de carne
1 godz. 20 min
Arroz doce
1 godz.
Lasanha
1h 30min
Torta de bacalhau
1 godz.
Torta de bacalhau
2h 15min
Bacalhau à abade de Priscos
50min
Molho bechamel
15min
Bacalhau com natas
40min
Bacalhau com espinafres e cenoura
50min