Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
50
g orzechów włoskich, łuskanych
nebo 50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką - 50 g migdałów, ze skórką
- 500 g maku
- 120 g suszonych owoców (np. śliwek, moreli, żurawiny), bez pestek
- 350 g mleka
- 120 g cukru
- 80 g miodu, płynnego
- 120 g rodzynek
- 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- ½ - 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego (patrz wariant)
- Nutriční hodnoty
- na 100 g
- Kalorie
- 1370.2 kJ / 327.3 kcal
- Protein
- 9.1 g
- Sacharidy
- 39.6 g
- Tuk
- 18.7 g
- Nasycený tuk
- 2.5 g
- Vláknina
- 8.9 g
- Sodík
- 2.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 Std. 30 Min
Przyprawa do piernika
5 Min
Masa marcepanowa
1 Std. 5 Min
Makowiec świąteczny
2 Std. 10 Min
Lukier
2 Std.
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 Std. 35 Min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Masa makowa z białego maku
30 Min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 Min
Kutia
24 Std. 50 Min
Warkocz makowy
2 Std. 45 Min
Kluski z makiem
40 Min