
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 50 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
- 50 g rodzynek
- 90 g mleka
- 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 250 g miodu płynnego
- 125 g masła pokrojonego na kawałki
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki goździków, mielonych
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypta soli
- 500 g mąki pszennej
- 1 jajko
- Nutriční hodnoty
- na 100 g
- Kalorie
- 358.6 kcal / 1500.4 kJ
- Protein
- 6 g
- Tuk
- 11.1 g
- Sacharidy
- 61 g
- Vláknina
- 2.1 g
- Nasycený tuk
- 5.6 g
- Sodík
- 172.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rogale à la marcińskie
10hod.
Mazurek chałwowy
7hod. 30min
Zakwas buraczany
168hod. 50min
Stollen
6hod.
Masa marcepanowa
1hod. 5min
Masa makowa z białego maku
30min
Masa makowa
30min
Zakwas na żur
72hod. 5min
Przyprawa do piernika
5min
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
30min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4hod. 40min
Piernik staropolski cz. II
98hod.