Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 50 g śliwek suszonych, bez pestek, pokrojonych na kawałki
- 50 g rodzynek
- 90 g mleka
- 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 250 g miodu, płynnego
- 125 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki goździków, mielonych
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypta soli
- 500 g mąki pszennej
- 1 jajko
- Nutriční hodnoty
- na 100 g
- Kalorie
- 1500.4 kJ / 358.6 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 61 g
- Tuk
- 11.1 g
- Nasycený tuk
- 5.6 g
- Vláknina
- 2.1 g
- Sodík
- 172.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Marcepanowe batoniki
2h 40min
Mazurek różany
1h 40min
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2h 45min
Stollen
6h
Pascha Wielkanocna
12 godz. 30 min
Piernik staropolski cz. II
98 Std.
Likier marcepanowy
15min
Masa marcepanowa
1h 5 min
Masa makowa
30 min
Przyprawa do piernika
5 min
Masa makowa z białego maku
30 min
Rogale à la marcińskie
10 Std.