Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kruszonka
-
70
g mąki krupczatki
nebo 70 g mąki pszennej - 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 50 g masła, pokrojonego na kawałki
Ciasto
- 220 g mleka
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 100 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 500 g mąki pszennej, plus 2 czubate łyżki (opcjonalnie)
- 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 jajko
- 1 żółtko
- ½ łyżeczki soli
-
owoce (truskawki, śliwki, jabłka), rabarbar
nebo dżem, do posmarowania
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 695.4 kJ / 166.2 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Sacharidy
- 25.9 g
- Tuk
- 5.4 g
- Nasycený tuk
- 3.1 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Sodík
- 57.2 mg
Alternativní recepty
Makowiec świąteczny
2 Std. 10 Min
Ciasto jogurtowe
1 Std. 40 Min
Skubaniec z owocami
3u. 40min
Babka drożdżowa z lukrem
2u. 50min
Ciasto z kruszonką
3h 20 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sernik wiedeński
9 Std. 45 Min
Babka marmurkowa
2 Std. 10 Min
Jabłecznik
55 min
Babka piaskowa "Fix"
1h 30min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2j 15 menit
Ciasto ucierane z owocami
1h