Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 225 g Milch
- 25 g frische Germ
- 40 g Feinkristallzucker
-
1
Päckchen Vanillezucker (8 g)
nebo 1 - 2 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht -
Rapsöl
nebo Kokosöl zum Einfetten - 135 g Butter, weich, in Stücken
- 410 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 Eidotter (Größe L)
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 180 g Powidl
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 49 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Wiener Rehrücken
3h 40min
Polsterzipfl
2h 10 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Germknödel
1 Std.
Topfenknödel mit Marillenröster
1 Std. 20 Min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min
Topfenschmarrn
50min