
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kuchenteig
-
60
g Haselnüsse, ganz
nebo 60 g Walnüsse - 80 g Kochschokolade in Stücken
- 60 g Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
- 3 EL Kakaopulver, ungesüßt
- ½ TL Backpulver
- 150 g Butter in Stücken, zimmerwarm, etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Zucker
- ¼ TL Salz
- 4 Eier (Größe M) Zimmertemperatur
Glasur und Fertigstellung
- 70 g Wasser
- 90 g Staubzucker
- 120 g Kochschokolade in Stücken
- 3 EL Marillenmarmelade fein passiert, evtl. mit etwas Rum glattgerührt
- Mandelstifte zum Verzieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 369 kcal / 1542 kJ
- Protein
- 6 g
- Tuk
- 23 g
- Sacharidy
- 35 g
- Vláknina
- 35 g
- Nasycený tuk
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Marillenkuchen
1hod. 30min
Punschkrapferl
1hod. 5min
Sonntags-Striezel
2hod. 15min
Rumschnitten
50min
Linzerkipferl
1hod. 50min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1hod. 10min
Eva's Sachertorte
1hod. 40min
Polsterzipfl
2hod. 10min
Burgenländerkipferl
1hod. 25min
Schokomousse-Biskuitroulade
2hod. 30min
Schoko-Marmorgugelhupf
1hod. 40min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1hod. 30min