Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kuchenteig
-
60
g Haselnüsse, ganz
nebo 60 g Walnüsse - 80 g Kochschokolade, in Stücken
- 60 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 3 EL Kakaopulver, ungesüßt
- ½ TL Backpulver
- 150 g Butter, in Stücken, zimmerwarm, etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Zucker
- ¼ TL Salz
- 4 Eier (Größe M), Zimmertemperatur
Glasur und Fertigstellung
- 70 g Wasser
- 90 g Staubzucker
- 120 g Kochschokolade, in Stücken
- 3 EL Marillenmarmelade, fein passiert, evtl. mit etwas Rum glattgerührt
- Mandelstifte, zum Verzieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1542 kJ / 369 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 23 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 35 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Nusspotize
2h 20min
Rumschnitten
50min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Polsterzipfl
2h 10min
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Eva's Sachertorte
1h 40min
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Marillenkuchen
1h 30min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min