Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Germknödel
- 100 g Milch
- 10 g Zucker
- 20 g frische Germ (½ Würfel), zerbröselt
- 1 Ei (Größe M)
- ½ TL Salz
- 30 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 270 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Powidl
- 500 g Wasser
Mohn-Zucker
- 40 g Mohnsamen
- 20 g Zucker
Vanillesauce
- 30 - 60 g Zucker, nach Geschmack
- 240 g Milch
-
1
Vanilleschote, Mark ausgekratzt
nebo 1 Pck. Vanillearoma - 25 g Speisestärke
- 250 g Schlagobers
- 1 EL Rum (volitelně)
- 4 Eidotter
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2695 kJ / 644 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 64 g
- Tuk
- 35 g
- Nasycený tuk
- 16 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 235 mg
Alternativní recepty
Affogato mit karamellisiertem Bananeneis
15h
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1h
Huhn süß-sauer mit Basmatireis
45 min
Osternest aus Germteig
2h
Topinambursuppe, Schmorbraten mit Erdäpfelknödel und Rotkraut; Apfel-Tiramisu
2h 30 min
Spaghetti Carbonara
25 min
Brokkoli und Erdäpfel mit Gorgonzola-Sauce
30 min
Omas Apfelkompott
20min
Marzipan Glücksschweinchen
2h 30 min
Lasagne
1h 45 min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5h
Rindsbraten mit Paradeiser-Erdäpfelpüree und Rotweinsauce
14h 30min