Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Germteig
- 120 g Milch
- 40 g Staubzucker
- 20 g frische Germ
- 80 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 270 g Weizenmehl, universal
- 2 Eidotter
- 1 EL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
Zimtstreusel und Fertigstellung
- 130 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 100 g Feinkristallzucker
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1000 g Zwetschken, frisch
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 13 mg
Alternativní recepty
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10 min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10 min
Zwetschkenröster
1h 30min
Nussbeugerl
1h 55min
Gedrehter Mandelkranz
2h 20 min
Buchteln mit Powidl
2h 20 min
Wiener Rehrücken
3u. 40min
Marillenkuchen
1h 30min
Sonntags-Striezel
2j 15 menit
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min