Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Germteig
- 120 g Milch
- 40 g Staubzucker
- 20 g frische Germ
- 80 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 270 g Weizenmehl, universal
- 2 Eidotter
- 1 EL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
Zimtstreusel und Fertigstellung
- 130 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 100 g Feinkristallzucker
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1000 g Zwetschken, frisch
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 13 mg
Alternativní recepty
Buchteln mit Powidl
2óra 20p
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 godz. 40 min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1óra 10p
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4hod. 35min
Wiener Rehrücken
3óra 40p
Sonntags-Striezel
2h 15min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1óra 10p
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Marillenmarmelade mit Vanille
1 Std. 5 Min
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min