Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů drůbežích jater, krůtích nebo kuřecích, na kousky (3 x 3 cm)
- 75 gramů hruškovice
- 150 gramů hrušky,zralé, oloupané, bez jádřince, na 8 dílků
- 15 gramů pepře, celého, barevného
- 35 gramů oleje
- 150 gramů cibule
- 2 stroužky česneku
- 120 gramů špeku, na kostičky (2 x 2 cm)
- 100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- ½ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
- 2 větvičky rozmarýnu, čerstvého, pouze lístky
- 100 gramů másla
- 1 ¼ čajové lžičky soli
- 100 gramů anglické slaniny, na plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2573 kJ / 613 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 10 g
- Tuk
- 54 g
- Nasycený tuk
- 25 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 1069 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Francouzská omáčka gribiche
20min
Drůbeží játrová paštika
6 godz. 40 min
Okurkový salát s koprem a dresinkem ze zakysané smetany pro TM6
10 Min
Okurkový salát s koprem a dresinkem ze zakysané smetany
10 Min
Vařené hovězí maso ve whisky omáčce s bramborami
2 Std. 40 Min
Rillettes z uzeného lososa
10 Min
Coleslaw s Multifunkčním kráječem Thermomix® pro TM6
10 Min
Vajíčková pomazánka s křenem
15 Min
Pomazánka z uzené makrely
15 Min
Třená niva
5 min
Kváskový chléb
16h 30 min
Játrová rýže
35 min