Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů drůbežích jater, krůtích nebo kuřecích, na kousky (3 x 3 cm)
- 75 gramů hruškovice
- 150 gramů hrušky,zralé, oloupané, bez jádřince, na 8 dílků
- 15 gramů pepře, celého, barevného
- 35 gramů oleje
- 150 gramů cibule
- 2 stroužky česneku
- 120 gramů špeku, na kostičky (2 x 2 cm)
- 100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- ½ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
- 2 větvičky rozmarýnu, čerstvého, pouze lístky
- 100 gramů másla
- 1 ¼ čajové lžičky soli
- 100 gramů anglické slaniny, na plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2573 kJ / 613 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 10 g
- Tuk
- 54 g
- Nasycený tuk
- 25 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 1069 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborové knedlíky
1 Std. 50 Min
Dip z jablečného pyré a křenu
Žádné hodnocení
Zelené polévkové koření
5 Min
Chřestový krém se sýrovými chipsy
50 Min
Cibulačka v chlebu
55 Min
Drůbeží játrová paštika
6 Std. 40 Min
Hovězí tatarák s kapary, červenou cibulí, sušenými rajčaty a aioli
1 Std. 25 Min
Paštika z kachních jater
45 Min
Pomazánka z čabajky nebo loveckého salámu
5 Min
Tatarský biftek
5 Min
Sádlo se škvarky a tymiánem
2h 5min
Játrová rýže
35 Min