Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 100 gramů žita, celých zrn
- 200 gramů vody
- 20 gramů čerstvého droždí (½ kostky)
- 1 špetka cukru, krupice
- 250 gramů hladké mouky
- 25 gramů olivového oleje
- 1 čajová lžička soli
Omáčka
-
120
gramů sýru eidamu 30%, na kousky
nebo 120 gramů sýru ementálu, na kousky - 120 gramů alpského sýru, na kousky
- 120 gramů cibule, napůl
- 200 gramů červené papriky, na kousky
- 20 gramů olivového oleje
- 250 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 1 čajová lžička červené papriky, sladké
- 1 - 2 špetky mletého kajenského pepře
- 1 čajová lžička cukru krupice
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2823 kJ / 674 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 69 g
- Tuk
- 32 g
- Vláknina
- 8.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Toustový chléb se špenátovým pestem
1h 55min
Vrstvený dort s jahodami a šlehačkou
2 Std. 15 Min
Libanonské placky
3 Std. 20 Min
Pomerančové hrudky s mákem
2h 20min
Špenátové lívance s přelivem z gorgonzoly
1 Std.
Omáčka puttanesca
45 Min
Louhované cibulovo-sýrové bochánky
1h 40 min
Polenta s hříbky
55 min
Chlebový žitný kvásek
84hod. 15min
Bylinkové máslo
10 Min
Kváskový chléb
16h 30 min
Milánské rizoto
30 Min