Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 gramů vody
- 3 špetky soli
- 1 špetka cukru
- 350 gramů brambor (nových), malých nebo na čtvrtky
- 800 gramů bílého chřestu, oloupaného od špičky směrem dolů (viz Tip)
- 6 - 8 plátků sušené šunky
- 200 gramů másla, na kousky
- 2 žloutky
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce bílého vína
-
¼
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty, domácí
nebo 1 špetka zeleninového bujónu - 2 špetky pepře, černého, mletého
- 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
- 2 špetky mletého kajenského pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 4609 kJ / 1102 kcal
- Protein
- 23 g
- Sacharidy
- 38 g
- Tuk
- 92 g
- Vláknina
- 8.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Holandská omáčka s medvědím česnekem
15min
Holandská omáčka
15min
Bílý chřest s jogurtovým přelivem à la holandská omáčka
1 Std.
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30 Min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40 Min
Chřestový krém se sýrovými chipsy
50 Min
Chřestovo-sýrový quiche
1 Std. 10 Min
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1 Std.
Chřestová polévka se slaninovými chipsy
25min
Holandská omáčka
15min
Kachní prsa s pomerančovým zabaglione
2 Std. 20 Min
Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
40 Min