![Risotto med parmesanost Risotto med parmesanost](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E7E71A7E-12A2-4938-91B2-5CA30477DB17/Derivates/8b391d77-5cb4-47c6-86f6-0e39ee33855c.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g parmesanost, cut in pieces (3 cm)
- 1 schalottenlök (approx. 30 g)
- 40 g smör
- 10 g extra virgin olivolja
- 320 g risottoris, valfri sort (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see tip)
- 60 g torrt vitt vin
- 820 g vatten
-
1
buljongtärning (för 0,5 l), meat or vegetable
nebo 1 rågad tsk buljongpasta, kött- eller grönsaksbuljong - ½ - 1 tsk salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 1.8 g