Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La génoise
- beurre, pour le moule
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé (½ sachet)
- 120 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel
La garniture
- 500 g de ricotta
- 90 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 50 g de fruits confits variés, en petits morceaux, et un peu pour la finition
- 30 g de pépites de chocolat
-
50
g de limoncello
nebo 50 g de marsala liquoreux
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 5 gouttes de jus de citron
- 150 g de pâte d'amande blanche
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 3058.2 kJ / 720.2 kcal
- Protein
- 20 g
- Sacharidy
- 112 g
- Tuk
- 20.8 g
- Nasycený tuk
- 8.2 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 448.7 mg
Alternativní recepty
OCTOBRE - Gâteau de Savoie - Christophe Aribert
1 Std.
Gâteau moelleux ricotta, citron vert et framboises
2 Std.
Cake au citron vert
1 Std.
Cheesecake meringué
1h 30min
Cornbreads
40 Min
Gâteau à l'orange
1 Std.
Viennoiseries à la pâte d'amande et aux graines de potiron
2 godz. 35 min
Financiers orange-noisette
20 Min
Cake gourmand à l'amande
3hod. 40min
Cake au café et aux noix
1ωρ. 10 λεπτ.
Gâteau au citron
2 Std.
Amaretti
25 Min