Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 - 650 g whole chicken legs (approx. 2 whole legs), cut in pieces (4 cm)
- 50 g light soy sauce
- 50 g oyster sauce
- 30 g dark soy sauce
- 1 tsp white pepper powder
- 1 tsp sesame oil
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger
- 20 g salted fish, toasted (see tips), cut in small pieces
- 20 g cooking oil
- 5 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, cut in slices
- 100 g Chinese sausages (approx.. 2 sausages), casing removed, cut in thin slices
- 450 g water
- 30 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- ½ tsp sugar
- 350 g parboiled rice, Basmati or Bario, rinsed
- 1 - 2 sprigs spring onions, chopped, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2272 kJ / 543 kcal
- Protein
- 26 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 23 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 1262 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ginger sesame oil chicken
25 min
Braised Yee Mee
30min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Oil-free honey chicken wings
50min
Lemon Chicken
25 min
Chicken porridge with century egg
30min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Shallot Oil
25 min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Chicken Porridge
1h 10min