Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 žampióny portobello, čerstvé
- olivový olej, na pokapání
- 1 ½ čajové lžičky japonské sójové omáčky typu tamari
- 250 gramů hnědé rýže, krátkozrnné, propláchnuté
- 1200 gramů vody
- 2 polévkové lžíce hnědého rýžového octa
- 1 čajová lžička cukru krupice
- ½ čajové lžičky soli
- 1 stroužek česneku
- 20 gramů zázvoru, čerstvého, oloupaného, na plátky (2 mm)
- 1 jarní cibulka, na kousky
- 80 gramů japonské sójové omáčky typu tamari
- ½ čajové lžičky hnědého cukru
- 1 červená chilli paprika, čerstvá, bez semínek, napůl
- 2 polévkové lžíce sezamových semínek, černých
- 4 plátky řasy nori
- 4 jarní cibulky, na proužky
- 4 čajové lžičky japonské majonézy (kewpie)
- 1 čerstvá chilli paprička, bez semínek, na proužky
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 156 kJ / 37 kcal
- Protein
- 1.2 g
- Sacharidy
- 5.5 g
- Tuk
- 0.9 g
Alternativní recepty
Grilovaná limetková kuřecí prsa s květákovou rýží
1h 10 min
Thajská tomyum zoodle polévka
45 Min
Petrželová omáčka persillade
5 Min
Rebarborovo-jahodový nektar
Žádné hodnocení
Novoroční bigos
55 Min
Donuty (bez cukru)
45 Min
Plněná rajčata s fetou
Žádné hodnocení
Topinamburové chipsy
35 dk
Bramborové vafle s chřestem a vejci v košilce
Žádné hodnocení
Tom Yum s kokosovým mlékem
35 dk
Těstoviny s vinnou klobásou a červeným vínem
20 Min
Créme brulée
1h 50 min