Kompatibilní verze
Jabłka gotowane na parze z waniliowym sosem zabajone
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Duszone jabłka
- 300 g wody
-
500 - 550
g jabłek (3-4 szt.), nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
nebo 500 - 550 g gruszek (3-4 szt.), nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki - 2 - 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 - 4 szczypty cynamonu, mielonego
Waniliowy sos zabajone
- 50 g cukru
- ½ laski wanilii, tylko ziarna (patrz wskazówka)
- 3 żółtka
- 90 g białego wina
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 719 kJ / 171.9 kcal
- Protein
- 2.1 g
- Sacharidy
- 32.4 g
- Tuk
- 3 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 3.3 g
- Sodík
- 10.6 mg
Alternativní recepty
Gotowanie na parze 2 bananów z czekoladowym nadzieniem
20 min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze cukinii (550-800 g)
30 min
Gotowanie na parze selera naciowego (450-800 g)
35 Min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40 min
Gotowanie na parze brzoskwiń (300-450 g)
15min
Gotowanie na parze śliwek (200-450 g)
20 min
Gotowanie na parze selera naciowego (200-400 g)
30 min
Gotowanie na parze śliwek (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze ananasa (200-450 g)
15min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 min