Kompatibilní verze
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 - 6 jajek, o białych skorupkach, dokładnie umytych, schłodzonych
- ocet, do przetarcia jajek
- 10 g zielonej herbaty liściastej, np. Mate, suszonej
- woda (do oznaczenia 1 l)
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 258 kJ / 61.7 kcal
- Protein
- 5.3 g
- Sacharidy
- 0.3 g
- Tuk
- 4.2 g
- Nasycený tuk
- 1.3 g
- Vláknina
- 0 g
- Sodík
- 61 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1h 50 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min
Truskawki w czekoladzie i gorąca czekolada do picia
40 Min
Kalafior z purée z groszku
40 Min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 Std. 20 Min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30 min
Delikatne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25 min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3 Std. 20 Min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 min
Sałatka "Abecadło"
30 min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3 Std. 20 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min