Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 650 gramů vody
- 40 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 1 čajová lžička cukru
- 700 gramů bezlepkové mouky (viz Tip), plus extra na pomoučení
- 80 gramů řepkového oleje
- 1 čajová lžička soli
-
1
čajová lžička kyseliny citrónové
nebo 30 gramů citrónové šťávy
Kompletace pizzy
- 300 gramů rajčatové omáčky
- 1 cuketa, na plátky, pro oči
- 2 červené papriky, mini, na proužky, pro úsměv
- 5 - 6 gramů černých oliv, bez pecek, na plátky, pro oči
- 3 polévkové lžíce sterilované kukuřice, na zuby
- 1 mrkev, na plátky nebo trojúhelníky, pro nos
- 100 gramů mozzarelly, mini, napůl, na tváře
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1486.1 kJ / 355.2 kcal
- Protein
- 11.2 g
- Sacharidy
- 54.7 g
- Tuk
- 13.1 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 8.6 g
- Sodík
- 0.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sladké křehké těsto
1h 50 min
Univerzální bezlepkové těsto
35min
Citrónový sorbet se zeleným čajem
6h 15min
Letní zeleninová pizza (bezlepková)
1h 50 min
Veganská zakysaná smetana
10 godz. 15 min
Vývar z červené řepy
4h 15min
Citrusy s mandlovým sněhem
Žádné hodnocení
Směs na pečení bezlepkového chleba
10min
Rýžový koláč á la pizza
1 Std. 30 Min
Vařené jáhly
45 Min
Chléb z rýžové mouky (bez lepku)
1 Std. 15 Min
Piškotový korpus (bez lepku)
1 Std. 30 Min