Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Korpus
- 5 bílků pokojové teploty
- 1 špetka soli
- 100 gramů hořké čokolády, na kousky
- 100 gramů lískových ořechů
- 80 gramů másla
- 120 gramů cukru krupice
- 5 žloutků
- 2 polévkové lžíce vaječného likéru
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
Krém
- 600 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 1 balíček želatinového ztužovače šlehačky
-
1
balíček vanilkového cukru
nebo 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru - čokoládové hobliny, na ozdobení
- 2 polévkové lžíce vaječného likéru, na ozdobení
- Nutriční hodnoty
- na 1 kousek
- Kalorie
- 2460 kJ / 588 kcal
- Protein
- 13.2 g
- Sacharidy
- 28.5 g
- Tuk
- 44.9 g
- Vláknina
- 1.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Čokoládová Šarlotka
6u. 20min
Broskvový dort
12 godz. 35 min
Mazancové těsto plněné klobásou
3h 40 min
Klasický bratwurst
3h 30min
Sýrový dort s bylinkami
2sa 20 dk
Tiramisu (bez laktózy)
12h 40min
Oplatkové košíčky na zmrzlinu
Žádné hodnocení
Bramborové koláčky s prejtem a červenou cibulí
Žádné hodnocení
Marocké jehněčí s kuskusem
Žádné hodnocení
Tiramisu pohár s křupavými mandlemi
3 godz. 15 min
Čokoládovo-kaštanový cheesecake
1h 45 min
Velikonoční bezé koláč
2sa