Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Korpus
- 5 bílků pokojové teploty
- 1 špetka soli
- 100 gramů hořké čokolády, na kousky
- 100 gramů lískových ořechů
- 80 gramů másla
- 120 gramů cukru krupice
- 5 žloutků
- 2 polévkové lžíce vaječného likéru
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
Krém
- 600 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 1 balíček želatinového ztužovače šlehačky
-
1
balíček vanilkového cukru
nebo 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru - čokoládové hobliny, na ozdobení
- 2 polévkové lžíce vaječného likéru, na ozdobení
- Nutriční hodnoty
- na 1 kousek
- Kalorie
- 2460 kJ / 588 kcal
- Protein
- 13.2 g
- Sacharidy
- 28.5 g
- Tuk
- 44.9 g
- Vláknina
- 1.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Velikonoční bezé koláč
2h
Moka dort
2h 50min
Letní ovocný moučník s chantilly krémem
Žádné hodnocení
Badyánový likér
Žádné hodnocení
Simnel dort s 11 apoštoly
3h
Cukroví s rybízovým puntíkem
1h 40min
Koláč s krupicovým pudingem a angreštem
1h 40min
Mazaní smajlíci
1h 35min
Sýrová pomazánka Almogrote
1h
Špenátový quiche se žampióny
35min
Čokoládový mousse s vůní pomeranče a skořice
2h 20min
Banana split milkshake
30min