
Zařízení & příslušenství
Festive fruit cake
Příprava 25min
Celkový 30hod. 55min
16 portions
Suroviny
-
glacé cherries100 g
-
mixed peel100 g
-
mixed dried fruit (e.g. raisins, currants, sultanas)650 g
-
boiling water for soaking
-
butter for greasing
-
lemon zest only, no white pith1
-
orange zest only, no white pith1
-
blanched almonds or nuts of choice (e.g. hazelnuts, pistachios), plus extra for decortaing (optional)50 g
-
brown sugar220 g
-
eggs5
-
mixed spice1 tsp
-
instant granulated coffee1 tsp
-
cocoa powder1 tsp
-
molasses or black treacle1 tsp
-
plain flour220 g
-
water for sprinkling
Nutriční hodnoty na 1 portion
Kalorie
390 kcal /
1638 kJ
Protein
5.6 g
Tuk
15 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3.6 g
Nasycený tuk
8 g
Sodík
151.3 mg