Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 400 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm kostkę
- 20 g grzybów, suszonych, np. borowików, podgrzybków
- 1200 g wody
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 609.2 kJ / 145.6 kcal
- Protein
- 2.5 g
- Sacharidy
- 20.4 g
- Tuk
- 6.7 g
- Nasycený tuk
- 4.1 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 498.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Szwajcarski krupnik
40min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50min
Zupa grochowa
1 godz.
Kapuśniak
50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Zupa botwinka
40min
Zupa fasolowa; Makaron w kremowym sosie z boczkiem
40min
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40min