
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů vody
- 40 gramů čerstvého droždí
- 1 čajová lžička krystalového cukru
- 150 gramů žitné mouky chlebové, plus navíc na posypání
- 250 gramů hladké mouky
- 100 gramů celozrnné pšeničné mouky
- 15 gramů soli
- 1 čajová lžička balzamikového octa
- 1 polévková lžíce celého kmínu
- 150 gramů zakysané smetany, 18% tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 142 kcal / 595 kJ
- Protein
- 4 g
- Tuk
- 3 g
- Sacharidy
- 25 g
- Vláknina
- 2 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Sodík
- 387 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Celozrnný horský chléb
1hod. 30min
Mrkvové bulky se skyrem
40min
Berberské koření
10min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2hod. 10min
Žitný vícezrnný chléb
1hod. 15min
Jogurtové bulky se sezamem
1hod. 30min
Kváskový chléb
16hod. 30min
Chléb se semínky a cibulkou
1hod. 50min
Portugalský chléb (Pão de água)
3hod. 30min
Tradiční chléb se semínky
1hod. 50min
Křupavý jogurtový chléb
3hod.
Podmáslový chléb
4hod. 35min