Zařízení & příslušenství
Domácí chléb se zákysem
Příprava 20min.
Celkový 2hod. 10min.
15 plátků
Suroviny
-
200 gramů vody
-
40 gramů čerstvého droždí
-
1 čajová lžička krystalového cukru
-
150 gramů žitné mouky chlebové, plus navíc na posypání
-
250 gramů hladké mouky
-
100 gramů celozrnné pšeničné mouky
-
15 gramů soli
-
1 čajová lžička balzamikového octa
-
1 polévková lžíce celého kmínu
-
150 gramů zakysané smetany, 18% tuku
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 plátek
Sodík
387 mg
Protein
4 g
Kalorie
595 kJ /
142 kcal
Tuk
3 g
Vláknina
2 g
Nasycený tuk
1 g
Sacharidy
25 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Příběhy chutí II.
18 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Italská ciabatta
4hod. 30min.
Pivní chléb
3hod. 40min.
Univerzální chléb
45min.
Jogurtové bulky se sezamem
1hod. 30min.
Tradiční chléb se semínky
1hod. 50min.
Kváskový chléb
16hod. 30min.
Podmáslový chléb
4hod. 35min.
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2hod. 10min.
Chléb se semínky a cibulkou
1hod. 50min.
Portugalský chléb (Pão de água)
3hod. 30min.
Křupavý jogurtový chléb
3hod.
Loupáky
3hod. 25min.