Kompatibilní verze
Somon în sos cremos de ciuperci, cu cartofi
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Somonul și cartofii
- unt, pentru uns tava Varoma
- 4 fileuri de somon proaspăt, fără piele (120-200 g fiecare, cca. 2 cm grosime)
- 1 lămâie, preferabil bio, doar zeama, plus coaja rasă, pentru sosul de ciuperci
- 1 ½ linguriță sare
- 1 priză piper, proaspăt măcinat
- 500 g apă
- 600 g cartofi, tăiați bucăți (2-3 cm)
Sosul cremos de ciuperci
- 100 g șalote, tăiate jumătăți
- 10 g unt
- 300 g ciuperci champignon, proaspete, tăiate felii
- 50 g vin alb, sec
- 50 g smântână
-
200
g brânză topită (de ex. La vache qui rit®)
nebo 200 g cremă de brânză - 2 prize nucșoară măcinată
- sare, după gust
- piper, proaspăt măcinat, după gust
- Nutriční hodnoty
- na 1 porție
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Protein
- 45 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 48 g
- Nasycený tuk
- 17 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 1137 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chifteluțe în sos de roșii cu piure de cartofi
45 min
Mămăligă
40 min
Fâșii de vițel cu cartofi
2 Std. 50 Min
Midii cu sos thailandez cu curry verde
Žádné hodnocení
Brunch spaniol
Žádné hodnocení
Rulouri de vită cu umplutură de mozzarella și roșii
Žádné hodnocení
Tocană de năut cu legume
50 min
Chili con carne
40 min
Sos Beurre Blanc
20min
Calzone cu spanac, ricotta și roșii, Frigărui de fructe cu fondue de ciocolată
1h 30min
Lasagna cu Ragu de legume
1h 10 min
Crochete cu măsline
30 min